Našu družinu kuřátok doplnila európska komisárka (neviem či sa to tak povie, ale znie to fajn :)) Terka, Lenkina kámoška pôvodom z Brna, čo bolo fajn, keďže som chcel konečne vypnúť angličtinu a trochu viac si zaspeakovať slovensky, místami taky po česky.
Do Berlína sme prišli v piatok 22. októbra večer a v ten deň iba zmapovali celkom živú areu okolo nášho cool hostela s názvom Generator. Na druhý deň sme však už poctivo vyrazili do mesta na typické sightseeingovanie. Nie som veľký fanúšik múzeí, no tie v Berlíne boli viac než zaujímavé a vidno, že na históriu sa tu nezabúda. Nejeden krát som sa zabudol a v mysli ocitol desiatky rokov dozadu, v koži ľudí ktorých od blízkych a obľúbených miest na niekoľko desaťročí odrezal múr. V hlave sa mi stále vynárala tá istá otázka - ako je to možné, že sa tieto veci udiali?
V DDR múzeu, podľa mňa na takúto obývačku zo 70tych rokov sa žiadna tá moderná nehrabe..! |
Pri Berlínskom múre, East side gallery |
No po toľkých múzeách a vyše kilometra Berlínskeho múra človek často vyhladne a tak prišiel rad na pizzeriu, ktorú som vygooglil ešte pred našim príchodom, podľa referencií ako jednu z najlepších v Berlíne. Pomodorino je malinká pizzeria vo východnej časti širšieho centra a na vonok nič nenapovedá, že by malo ísť o výnimočný podnik. Hneď ako sme však vstúpili, bolo vymaľované - v Pomodorine sa nevymýšľa žiadne zložité menu a jednoducho sa robí skvelá pizza. Traja (asi) Taliani sa točili za pultom a striedavo brali objednávky, zdobili cesto a rozdávali hotové pizze kope nedočkavých zákazníkov. Rad sa tiahol až pred vchodové dvere, a nebolo to len malou veľkosťou podniku ;-) .
Menu je, ako som už spomenul, jednoduché, s asi 10 variantami z ktorých si človek môže vybrať až 3 na jeden korpus. Ten mal špecifický podlhovastý tvar, zhruba 3 krát taký dlhý ako široký a v podstate nám trom stačil k spokojnosti. K tomu dobré vínko a nakoniec domáce tiramisu... Ach, už druhý krát musím ísť jesť počas písania tohto blogu...
Samotná pizza bola nakrájaná na kopec kúskov, doručená na drevenej doske a hýrila farbami - rucola, parmezán, prosciutto - všetko pravé a čerstvé ingrediencie v množstve v akom sa patrí na poriadnú pizzu. Kôrka chrumkavá no jemná zároveň, omáčku si nepamätám, ale rozhodne chuť nekazila. Celkovo pizzi a podniku nemám čo vytknúť, je tam trochu rušno a ak si chcete sadnúť, aj trochu stiesneno. No atmosférou bol toto pre mňa jednoznačne top pizza hunt, a aj keď je pizzerka trochu od ruky, rozhodne sa návšteva oplatila.
A rozhodol som sa, že si budem viesť takéto menšie štatistiky (maximum je 10):
Cesto - 9
Ingrediencie - 10
Omáčka - 8
Atmosféra - 10
Obsluha - 8
Mňam. Na shledanou ;-)
No comments:
Post a Comment