Sunday, 23 June 2013

Európa Pub v Bratislave

18tého júna 2013. Dátum, kedy sa pre nás ukončilo vysedávanie v školských laviciach a začalo sa vysedávanie v práci (pre niektorých zatiaľ len v krčme). Aj keď to dosť možne boli najlepšie roky života, bolo treba osláviť, že sme ich vôbec prežili (občas sme si boli napr. skočiť z mosta) a samozrejme ešte viac stmeliť túto našú Jánošíkovskú družinu (a.k.a. deti BR).





Idea bola ísť najprv niekde do mesta na pizzu. Nedávno som počul o nejakej dobrej pizzerii priamo na Obchodnej (kam sme mali namierené), len som si nepamätal o akú pizzeriu išlo a ani kto mi to povedal. Nakoniec sme však našli zaujímavý podnik hneď pod Slovak pub-om, ktorý sa volá Európa. A v ňom doposiaľ najlepšiu pizzu v Bratislave.

Vonku bolo peklo, a tak príjemne klimatizované priestory a krásne načapované pivo ihneď zabodovali. Navyše obsluha mala prístup typu "YES! attitude", a prakticky na čokoľvek čo sme sa spýtali (napr. "víno... červené... pohár" :D) bola odpoveď "jasné". Ale prišli sme aj kvôli pizzi a to je v celkovom hodnotení pizza huntov to najdôležitejšie. Dobrý základ bola riadna pec z tehál a príprava cesta z talianskej múky, tiež jedálny lístok, ktorý obsahoval okolo 30 druhov pizz, zahŕňajúc aj viaceré zaujímavé kombinácie. Niektorí sme zvolili Messinese, iní Prosciutto crudo alebo Provinciale. Dokopy asi 5-6 pizz bolo hotových cca do 20 minút a mohli sme sa pustiť do analýzy (inými slovami, vrhli sme sa na ne).




Messinese


Prosciutto crudo


Messinese





Tu však nebolo veľmi čo analyzovať - pizze boli krásne, chrumkavá kôrka, posiate kvalitnými ingredienciami (prosciutto bolo skutočne prosciutto :-) ), spodok ideálne prepečený... Neviem jak to že som o tejto pizzerii skôr nepočul (možno preto, že bola vraj nedávno zrenovovaná), každopádne pre mňa osobne je toto doposiaľ pizza hunt na prvom mieste, spolu s Nitrianskou Boccacciou. V oboch prípadoch išlo o skvelú obsluhu, pivo, interiér, akurátne ceny, timing a predovšetkým parádnu pizzu. No a v tomto prípade, s titulom pred menom, chutili ešte možno o chlp lepšie ;-)

No comments:

Post a Comment