22.5 sa konalo celosvetové (hm, ok, participujú len Slovenská a Česká republika) kolo súťaže ŠVOČ, čo je v podstate konferencia kde študenti prezentujú svoje diplomovky (prípadne bakalárky alebo iné práce na ktorých robili). Problémom ŠVOČky je jej skorý deadline, ktorý je zhruba mesiac pred deadlinom na odovzdanie samotných diplomoviek. Síce v tom čase už zväčša človek tuší o čom vlastne je tá jeho diplomovka, jej materializácia je však často v nedohľadne a pri rozhodovaní, či ostať doma (a materializovať) alebo ísť na pivo sa ešte stále volí prevažne tá druhá možnosť.
Tí prezieravejší však vedeli, že tento rok je ŠVOČka v Opave a keďže tam majú fakt dobré pivo, oplatí sa trochu sa hecnúť a niečo na tú ŠVOČku submitnúť (pozn. pre prípadných čítajúcich profesorov: berte prosím tento text s nadsázkou :-) ).
Že bude v Opave výborné pivo som tušil, napriek tomu boli moje očakávania ešte niekoľko násobne prekonané. Prakticky v každom pube ktorý sme navštívili bolo krásne načapované, ideálne vychladené pivo podávané výbornou obsluhou v správnych a čistých pohároch. Nie som síce žiaden znalec, ale Opava (a asi aj celá ČR) je v tomto o niekoľko míľových krokov pred Slovenskom.
Zrealizovali sme aj menší prieskum ohľadom najlepšej pizzerky v Opave, ktorý nás po skončení našich prezentácií nasmeroval do pizzerie UNO. Tá v prieskume vyhrala proti pizzerii San Marco, aj keď iba "o chlp".
Traja hladoši sme si objednali dve veľké pizze, Zuzka zvolila akúsi zvláštnosť - polievku Pavese, ktorá je popísaná ako "vývar s vajcom a pizzou". Pri pizzách taktiež padla voľba na menej tradičné ingrediencie - zvolili sme pizze Verde a San Marco.
Po asi 20 minútach čakania (čo nie je málo, keďže sme boli v podniku takmer sami) nám už tradične milá obsluha doniesla dva veľké taniere s ... relatívne malými pizzami. Aj keď tie zrejme naozaj mali udávaných 35 cm, pod pojmom "veľká" pizza si jednoducho predstavím niečo iné (asi aj preto, že v pizzerke v USA kde som robil minulé leto mali veľké pizze priemer 45 cm a zásadne sa na tanier nezmestili :-) ) .
Na druhej strane, chuťovo boli obe pizze výborné, obzvlášť sme si vychutnali pizzu Verde, ktorá kombinovala špenát so slaninkou, cesnakom a mozzarellou. Mne osobne však veľmi chutila aj pizza San Marco s bravčovým mäsom. Obe boli navyše dobre prepečené s peknou farbou a očividne starostlivo pripravené. Chutné bolo aj cesto, z doterajších pizza huntov asi zatiaľ najjemnejšie. To sa síce nezhoduje s mojími preferenciami, no nepovažujem to za významný mínus. Ten jediný významnejší by tak bol asi iba mierne vyššia cena.
Ak si niekedy vyrazíte do Opavy, určite skočte do aspoň desiatich pubov na aspoň desať rôznych pív (dokopy, ale môžte skúsiť aj desať v každej krčme). Všade je výborné a za dobrú cenu. A ak dostanete hlad, návštevou pizzerie UNO neprehlúpite. Ciele vašej výpravy do Opavy však budú zrejme iné ;-)
No comments:
Post a Comment