Tuesday, 23 July 2013

Pizzeria Metropol (BA)

Už dlhšie som mal niečo za ľubom, konkrétne ďaľší pizza hunt, a tak som do služby povolal starého známeho ostrieľaného a skúseného spoluhuntera Ľuba J., ktorý už má na pažbe zárez z pizza huntu 17's Bar v Bratislave .

Do kroniky historika sa písal štvrtok, 18teho júla. Ľubo od rána tvrdo pracoval a ja wakeboardoval, a tak si viete predstaviť akí sme boli obaja vyhladovaní! Bola už skoro jedna hodina keď sme sa stretli pri pizzerii Batida, kam sme mali namierené po Táninom odporúčaní. Žiaľ, do Batidy sa nedalo dovolať a na mieste sme zistili hrôzostrašnú vec - pizze až od druhej! Vyčerpaní a vyhladovaní sme klesli na žuvačkami polepený chodník, pred očami nám tancovali pepperoni pizze hawaiské tance a výfukové plyny okolitých áut systematicky zadúšali zárodky našich myšlienok na lepšiu budúcnosť... Z tejto nezávidenia hodnej situácie nás v hodine dvanástej (už asi jednej) vytrhli slova proroka, ktoré nás nasmerovali do neďalekého podniku Metropol... Bol to skutočne prorok?

V pizzerii mali celkom plno, čo však býva často krát dobrým ukazovateľom. Na druhej strane, môže to byť iba indikátor toho, že obsluha alebo kuchyňa nestíhajú. V tomto prípade to bolo asi 50 na 50 - čašníčka toho mala očividne veľa a krátke zastávky, ktoré pri nás urobila boli mierne stresujúce. Rýchlo sme si teda objednali dve pizze z denného menu (Provenciale a Roma) a započali čakanie. Keďže s Ľubom sa celkom radi rozprávame o jedle, s pribúdajúcimi minútami sa exponenciálne zvyšoval náš hlad a ako iste sami viete, hodnota exponenciálnej funkcie už pre malé vstupy presahuje počet atómov vo vesmíre. Čo z toho vyplýva? Že keby nám tie pizze nakoniec po cca 25 minútach nedoniesli, možno by sme zjedli celý vesmír! Chvalabohu, nestalo sa...



Po toľkom čakaní sa však podnik vyprázdnil, čašníčka sa milo ospravedlnila za predošlý zhon a mohli sme sa jej trochu povypitovať :-P . Takže pizze sa v Metropole pečú v takých tých elektrických pizza-rúrach (anglicky pizza deck oven) na cca 340 stupňoch (tu teda vidno, že mali plno - pri takej teplote by boli za 20 minút z pízz už len uhlíky) . Kôrka, iba mierne křupavá, nasvedčovala použitiu skôr hladkej múky. Spodok bol akurát. Čo sa ingrediencií týka, žiadna extra trieda - syr bol Eidam, šunka šunkou... Ide teda o ďaľšiu typicky Bratislavskú pizzu akú som našiel už vo viacerých tunajších pizzeriach.
Provenciale (hore), Roma (dole) 

Na druhej strane, pizze boli poctivé, chutili nám, cenovo to bolo tiež dobré (v menu bola aj polievka). Pridajme k tomu pekné prostredie a milú (aj keď miestami vyťaženú) obsluhu a rovnica je jasná:
e^{i \pi} + 1 = 0
Ale okrem iného aj celkom úspešný pizza hunt :-)

No comments:

Post a Comment